Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Oma maa mansikka, muu maa mustikka.. en koskaan ole oikein tajunnut tuota sanontaa. Tykkään sekä mustikoista että mansikoista yhtä paljon. Rakastan tavallista omakotitaloamme Suomessa, enkä koskaan haluaisi luopua omasta vaivalla kunnostamastamme kodista.  Olen myös rakastunut kotiimme täällä Brasiliassa, tai sanoisinko enemmänkin olosuhteisiimme. Olosuhteisiin, joita emme Suomessa todennäköisesti koskaan tule saavuttamaan. Olosuhteisiin, jotka aikanaan jäävät ihaniksi muistoiksi. 


Jotta tulen paremmin ymmärretyksi, kerronpa teille hieman asumisolosuhteistamme. Kun ympäröivät olosuhteet on kartoitettu on helpompi jakaa arkisia kokemuksia.


Brasilian kotimme sijaitsee Rion amerikkailisimmassa lähiössä Barra da Tijucassa, tuttavalisemmin Barra. Kilometrimääräisenä matkaa Rion sydämeen on noin 20 km, ajassa tunnista kolmeen tuntiin autolla. Täällä on turha puhua kilometreistä, sillä vaikka kaikki olisi lähellä ei kuuden miljoonan asukkaan kaupungissa niin vain siirrytä paikasta toiseen. 

 

Taaempana Atlantin valtameri

Atlantin rantaan 20 kilometrin pituiselle Barran hiekkarannalle on matkaa noin 5 km ja jos tarkkoja ollaan parvekkeeltamme näkyy hyvin pienestä kulmasta pieni pilkahdus merta. 


Barra da Tijuca, on myös se paikka Riossa, mistä suurin osa kaupungin verorahoista tulee. Se näkyy tietenkin asuinympäristössä. Muutamassa kymmenessä vuodessa rakennettu lähiö paisuu paisumistaan, eikä loppua näy. Uutta rakennetaan koko ajan ja Rion Olympialaiset vuonna 2016 ovat tietenkin vielä kiihdyttäneet kasvua. Barraan kun tullee suurin osa tapahtumista ja täällä sijaitsee myös vielä hyvin keskeneräinen olympiapuistokin. 


Barra kuten koko Braslia on täynnä condominiumeita, omamme on nimeltään Peninsula. Peninsula on niemi, jota ympäröi kaunis, mutta likaista likaisempi vesistö.  Sanalle condominium en oikein ole vielä löytänyt suomenkielistä käännöstä, mutta se on jotain naapuruston ja taloyhtiön välillä. 


Condominium on käytännössä aidattu ja vartioitu asuinalue, jolla on mm. oma yksityinen vartiointi turvatoimineen,  yhteiset puistoalueet, kauppa, ravintoloita, bussit, lautat jne. Suuremmissa condominiumeissa kuten meidän reilu 20 000 asukkaan Peninsulassa sisällä on useita itsenäisiä aidattuja yhden tai useamman talon taloyhtiöitä residenssejä, joilla on mm. oma hallinto ja vartiointipalvelut. Pienimmät condominiumit saattavat koostua vain yhdestä talosta. 


Avaimena meillä on sormenjälkemme, jonka avulla pääsemme omaan aidattuun residenssiimme Saint Barthiin ja päästäksemme omaan taloomme bloco numero neljään, meillä on toistaiseksi vielä oma avainkoodikortti ja tietenkin omaan asuntoomme on vielä oma avain. Alueella on joka puolella kameravalvonta ja vartioita, joskus jopa asein ja luotiliivein varustettuna. 


Asumme 16 kerroksisessa talossa 14 kerroksessa ja meidän rapussa jokaisessa kerroksessa on vain kaksi asuntoa.  Asunnossamme on neliöitä lähes 300. Makuuhuoneita neljä,  oleskelutiloja kaksi ja keittiö, sekä palvelijan huone kylppäreineen.

 
Kaikissa makuuhuoneissa on omat parvekkeet ja kylpyhuoneet, joissa kaikissa on suihku, pytty ja bideet. Lisäksi löytyy yksi vieraille tarkoitettu vessa. Meillä on oma hissi, naapurilla oma hissi ja palvelu- ja huoltoväellä oma hissi. Asuntoon on kaksi sisäänkäyntiä palvelus-ja huoltohenkilöiden käyttämä service-hissi ja asukkaiden ja vieraiden käyttämä social-hissi.  


Kodistamme on mahtavat maisemat ympäröivään vesistöön ja puska-alueeseen, jonka takana näkyy vuoria ja paljon kerrostaloja ja jokunen favela. Etualalla komeilee myös ulkouima-altaamme ja leikkipuisto.

Talomme kulmalta on 30 metriä maanalaiseen sporttikeskukseen.

Taloja meidän pihapiirissä on viisi ja niiden keskellä on maanalainen urheilu-ja harrastuskeskus sekä oma kylpylämme, jossa on iso uima-allas, pieni uima-allas, sauna, höyrysauna, poreamme ja kylpytynnyri.


Tietenkin löytyy myös kuntosali, pyöräsali, tanssisalit ja muutama muu sali. Harrastustoimintaa löytyy sekä aikuisille ja lapsille säännöllisin ajoin joka viikko. On zumba, vakiotanssi, jooga, pilates, judo, capoeira, muay-thai, baletti, spinning, uimakoulut ja vaikka mitä. Kaikki ovat ilmaisia, eikä mihinkään tarvitse erikseen ilmotttautua. Hyödynnämme näitä palveluja häpeällisen vähän.

 
Samassa tilassa on myös salonkimme, jossa on parturi-kampaamopalvelut, kosmetologipalvelut manikyyreineen, hierontaa ja hoitoa joka lähtöön. Näistä kyllä täytyy maksaa. Manikyyrin ja pedikyyrin saa mukavaan yhteishintaan 14 eurolla ja tunnin kestävän kokovartalohieronnan 23 eurolla.

 
Omassa pihapiirissämme on myös oma pieni elokuvateatteri, jossa pyörii päivittäin joka viikko vaihtuva elokuva lapsille ja aikuisille, kirjasto, keilarata, toimistotila päätteillä, nuorisotila, lasten sisäleikkipaikka sekä ateljee taidetta harrastaville. 

Juhlia varten on varattavissa erikokoisia juhlasaleja kalusteineen. Miehet miksei naisetkin voivat varata omiin tilaisuuksiin pelihuoneen, jossa on biljardi, korttipelipöytä, baaritiski ja sikarihuone. 

 

Näistä mukavuuksista voimme nauttia arkemme lomassa omassa kultaisessa häkissämme. Kaukana ei niin turvallisesta todellisesta Riosta. 

 

Tunnisteet: 
arki Brasiliassa

Lisää uusi kommentti