Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
125

Teksti Ann-Mari

Tämän ihanan suolaisen salaattipiirakan ohjeen löysin uusimmasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Tuunasin piirakan gluteenittomaksi korvaamalla keksipohjan Vuohelan valmiilla piirakkataikinalla. Se sopi piirakkaan täydellisesti!

Tein piirakan vieraille, jotka tulivat käymään kesämökillämme. Piirakka onkin helppo kesämökkiruoka, jonka tekemiseen tarvitaan vain uunia. Leivoin piirakan edellisenä päivänä, sillä sille toivottiin muutaman tunnin jäähdytystä jääkapissa. Hyvältä maistui piirakka vielä yön yli jääkaapissa levänneenäkin. Päälle tulevan salaatin ainekset on nopea pyöräyttää valmiiksi.

Suolainen gluteeniton salaattipiiras

pohja:

Vuohelan valmis gluteeniton piirakkataikina

täyte:

200 g fetaa

kolme isoa kananmunaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk (250 g) ricotta-juustoa

3 rkl hienonnettua ruohosipulia

1 tl suolaa

½ tl mustapipuuria myllystä

½ tl kuivattua chiliä

salaatti:

1 kesäsipuli varsineen

1 rkl punaviinietikkaa

½ tl suolaa

½ tl sokeria

½ tl mustapippuria

250 g kirsikkatomaatteja

2 dl oliiveja

½ kurkku

3/4 dl oliiviöljyä

3 rkl pinjansiemeniä

Sulata taikina ja painele se pyöreän irtovuoan pohjalle ja reunoille.

Murustele feta pieniksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita tuorejuusto ja ricotta munien kanssa, lisää puolet fetasta ja hienonna ruohosipuli joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Sekoita ja kaada seos piirakkapohjan päälle vuokaan.

Paista piirakkaa 175-asteisessa uunisa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin pariksi tunnksi tai yön yli.

Hienonna salaattia varten sipuli varsineen, sekoita se kulhossa etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa. Puolita tomaatati ja halutessasi oliivit, kuutioi kurkku. Lisää kasvikset ja öljy sipulin joukkoon.

Paahda halutessasi pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen.

Lusikoi salaatti piirakalle juuri ennen tarjoamista, koristele pinjansiemenillä,lopuilla fetamuruilla ja halutessasi vielä yrteillä.