Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Teksti Ann-Mari

Tämä mustikkapiirakka on superhelppo valmistaa. Aikaa ei kulu paljon, ja ainesosatkin löytyvät melko varmasti jo valmiina.

Tänä vuonna mustikoita on ollut metsissä valitettavan vähän. Me emme ainakaan ole onnistuneet löytämään kunnon mustikkapaikkaa, eikä vanhoissa hyvissä paikoissammekaan ole tänä vuonna ollut juurikaan mustikoita. Siksi turvauduin nyt ensimmäistä kertaa kaupan valikoimiin, sillä olihan sitä saatava ainakin yksi mustikkapiirakka kesässä.

Tämä piirakka syntyi kaapin antimien ehdoilla, ja siitä tulikin vallan mainio piirakka. Se on superhelppo tehdä, joten kesäisestä mustikkapiirakasta pääsee nauttimaan nopeaasti.

Gluteniiton mustikkapiirakka

125 g margariinia

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

0,5 l mustikoita

2 rkl sokeria

gluteenittomia korppujauhoja ja margariinia vuokaan

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä piirakkavuoka.

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada mustikan pohjan päälle ja ripottele päälle vielä pari ruokalusikallista sokeria. Jos teet piirakan pakastemustikoista, sekoita ensin niihin 1 rkl perunajauhoja.

Paista piirakkaa uunissa noin 30-35 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.