Olet täällä

gluteeniton leivonta

0

Herkullista keliakiaviikkoa! Maistuisiko viikon kunniaksi tällainen valkosuklaa-vadelmamuffini? Gluteenittomana - tietenkin!

Tein nämä muffinit viime sunnuntain perhe-piknikille. Ne olivat niin hyviä, että en voi olla jakamatta reseptiä kanssanne. Veljenikin sanoi, että näitä saat tehdä toistekin. :-)

Gluteenittomat valkosuklaa-vadelmamuffinit, n. 12 kpl

2 kananmunaa

1 dl sokeria

½ dl kiehuvaa vettä

1½ dl gluteenittomia jauhoja

0

Me juhlistimme tänään pitkäperjantaita tällä herkullisella kakulla, jonka resepti minun on ihan pakko jakaa kanssanne! 

Muuntelin Valion uudessa reseptilehtisessä ollutta ohjetta. Alkuperäisessä ohjeessa on täytteenä lakritsin makuista rahkaa ja päällä lakukarkkeja, mutta kun ne eivät meidän perheessä käy päinsä, niin muutin kakun kokonaan sitruunaiseksi. Ja hyvää oli!

0

Tänään on Runebergin päivä, joten totta kai silloin herkutellaan päivänsankarin omalla tortulla. Kansallisrunoilijamme Johan Ludving Runebergin (1804-1877) vaimo Fredrika Runeberg leipoi legendan mukaan tortun ensi kertaa miehelleen, kun tämä pyysi jotakin makeaa syötävää. Fredika kaivoi kaapeista esiin keksinmuruja, manteleita ja korppujauhoja. Niistä hän sitten loihti herkullisen Runebergintortun.

0

Kun keliakia tuli perheemme pysyväksi kaveriksi 12 vuotta sitten Kaisan saadessa keliakiadiagnoosin, oli heti päivänselvää, että häntä ei pidetä erityistapauksena, vaan koko perhe ryhtyy syömään gluteenitonta ruokaa. 

0

On ollut ilahduttavaa huomata kuluneiden neljäntoista keliaakikkolapsen äitinä kokemani vuoden aikana, miten paljon gluteenittomien tuotteiden tarjonta on kaupoissa monipuolistunut. Uutta Keliakia-lehteä selaillessani löysin sieltä niin gluteenittomat kananuggetit (joita silloin neljätoista vuotta sitten jo kaipasin!) kuin kaikki ihanat leivonnaiset ja piirakkapohjat, joita saa valmiina pakastealtaasta. Miten helppoa, vai mitä?

0

Hui miten nopeasti loma hupeni ja kääntyi arkeen! Sitä myötä ruokailukin palasi raiteilleen.

Meidän perheemme ruokailut ovat loman aikana paljon rennommat kuin arkisin. Syömme enemmän salaattilounaita, leipävälipaloja, marjoja, vihanneksia - kaikkiaan siis paljon arkea kevyemmin. 

Mutta herkutteluunkin panostamme. Alkukesän raparperit, keskikesän marjat ja loppukesän omenat uppoavat piirakoihin ja paistoksiin.

Sivut

Tilaa syöte RSS - gluteeniton leivonta