Olet täällä

gluteeniton leivonta

0

Jos haluat pääsiäispöytään jotakin raikasta mutta ihanan makeaa, leivo silloin nämä limellä maustetut ja makealla kuorrutteella koristellut kuppikakut! Pääsiäisen kunniaksi ne koristellaan gluteenittomilla karkeilla ja pienillä suklaamunilla, mutta kevään juhliin ne muuntautuvat myös toisenlaisilla koristeille.

Gluteenittomat lime-kuppikakut, 12 kpl

125 huoneenlämpöistä margariinia

3 dl sokeria

2 munaa

4 ½ dl gluteenittomia jauhoja

0

Tunnetko jo banoffeen - kinuskin, banaanin ja kermavaahdon kuorruttaman herkkuleivonnaisen, jonka tekemisessä ei tarvita uunia? Meillä tämä herkku on muodostunut oikein hitiksi, eikä sen valmistaminen ole kovin monimutkaista. Eniten aikaa vie keksimurupohjan jäähdyttäminen.

Käytin tämän banoffeen keksimurupohjaan viimeiset gluteenittomat piparkakut, joten se sai kivan mausteisen säväyksen. Lisäksi joukossa oli gluteenittomia digestive- ja suklaakeksejä.

0

Taatelikakku on meidän perheessämme se kakku, joka kuuluu saumattomasti jouluun. Ei siis joulua ilman taatelikakkua.

Perinne on alkanut meillä jo ennen lapsia, sillä taatelikakku on aina ollut mieheni suosikkikakku. Kun keliakia tuli perheeseemme, vaihtuivat taatelikakun jauhot gluteenittomiksi, mutta perinne jatkui.

0

Herkullista keliakiaviikkoa! Maistuisiko viikon kunniaksi tällainen valkosuklaa-vadelmamuffini? Gluteenittomana - tietenkin!

Tein nämä muffinit viime sunnuntain perhe-piknikille. Ne olivat niin hyviä, että en voi olla jakamatta reseptiä kanssanne. Veljenikin sanoi, että näitä saat tehdä toistekin. :-)

Gluteenittomat valkosuklaa-vadelmamuffinit, n. 12 kpl

2 kananmunaa

1 dl sokeria

½ dl kiehuvaa vettä

1½ dl gluteenittomia jauhoja

0

Me juhlistimme tänään pitkäperjantaita tällä herkullisella kakulla, jonka resepti minun on ihan pakko jakaa kanssanne! 

Muuntelin Valion uudessa reseptilehtisessä ollutta ohjetta. Alkuperäisessä ohjeessa on täytteenä lakritsin makuista rahkaa ja päällä lakukarkkeja, mutta kun ne eivät meidän perheessä käy päinsä, niin muutin kakun kokonaan sitruunaiseksi. Ja hyvää oli!

0

Tänään on Runebergin päivä, joten totta kai silloin herkutellaan päivänsankarin omalla tortulla. Kansallisrunoilijamme Johan Ludving Runebergin (1804-1877) vaimo Fredrika Runeberg leipoi legendan mukaan tortun ensi kertaa miehelleen, kun tämä pyysi jotakin makeaa syötävää. Fredika kaivoi kaapeista esiin keksinmuruja, manteleita ja korppujauhoja. Niistä hän sitten loihti herkullisen Runebergintortun.

Sivut

Tilaa syöte RSS - gluteeniton leivonta