Olet täällä

0

Taatelikakku on meidän perheessämme se kakku, joka kuuluu saumattomasti jouluun. Ei siis joulua ilman taatelikakkua.

Perinne on alkanut meillä jo ennen lapsia, sillä taatelikakku on aina ollut mieheni suosikkikakku. Kun keliakia tuli perheeseemme, vaihtuivat taatelikakun jauhot gluteenittomiksi, mutta perinne jatkui.

Tänä vuonna leivoin perinteisen joulukakkumme hieman uudella tvistillä, kun kaapissa oli kaurajauhoja. Se muuttikin kakun rakenteen taas ihan toisenlaiseksi, ryhdikkäämmäksi ja kuituisemmaksi. Ei ollenkaan hassumpaa, kokeilkaa vaikka itse!

Gluteeniton taatelikakku 

1 pkt kuivattuja taateleita

1 ½ dl vettä

2 dl sokeria

150 g voita/margariinia

2 munaa

3 dl kaurajauhoja

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

½ tl neilikkaa

gluteenittomia korppujauhoja

 

Pilko taatelit ja laita ne kattilaan, lisää vesi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia. Seos muuttuu sosemaiseksi.

Lisää taateliseokseen rasva ja anna sen sulaa. Jäähdytä taateli-voiseos haaleaksi.

Lisää munat voimakkaasti vatkaten jäähtyneeseen taateli-voiseokseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 50 minuuttia, varmista kypyys tikulla. Jos pinta tummuu paiston aikana, voit peittää sen leivinpaperilla.

Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassa ja kumoa.

 

Lisää uusi kommentti