Olet täällä

0

Jos haluat pääsiäispöytään jotakin raikasta mutta ihanan makeaa, leivo silloin nämä limellä maustetut ja makealla kuorrutteella koristellut kuppikakut! Pääsiäisen kunniaksi ne koristellaan gluteenittomilla karkeilla ja pienillä suklaamunilla, mutta kevään juhliin ne muuntautuvat myös toisenlaisilla koristeille.

Gluteenittomat lime-kuppikakut, 12 kpl

125 huoneenlämpöistä margariinia

3 dl sokeria

2 munaa

4 ½ dl gluteenittomia jauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 ½ dl piimää

3 rkl limen tai sitruunan mehua

1 rkl limen tai sitruunan kuorta

Kuorrute

100 g voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

6-7 dl tomusokeria

1 rkl limen tai sitruunan mehua

1 rkl limen kuorta

Koristeluun

gluteenittomia pääsiäiskarkkeja ja pieniä suklaamunia

 

Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

Vatkaa margariini ja sokeria vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä gluteenittomat jauhot, suola ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen piimän kanssa. Lisää limen mehu ja kuoriraaste ja sekoita hyvin.

Täytä pahviset tai silikoniset kuppikakkuvuoat niin, että 2/3 tulee täyteen. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla.

Anna kuppikakkujen jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista. Voit myös pakastaa ne ja kuorruttaa myöhemmin.

Vatkaa voi ja tuorejuusto keskenään. Siivilöi joukkoon tomusokeri, limen mehu ja kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää tomusokeria, jos kuorrute jää mielestäsi liian löysäksi.

Pursota kuorrute pursottimen avulla kuppikakkujen päälle niin, että aloitat reunalta ja etenet pyörivällä liikkeellä kohti keskustaa.

Koristele gluteenittomilla pääsiäiskarkeilla ja pienillä suklaamunilla tai vaikka sitruunan kuorikaasteella.

 

Lisää uusi kommentti