Olet täällä

0

Luumut ovat nyt parhaimmillaan, joten nyt on juuri oikea aika leipoa luumupiirakkaa. Vietimme tyttäreni syntymäpäiväjuhlia viime viikolla, ja muutama kutsutuista sukulaisistamme noudattaa vegaanista ruokavaliota. Tämä luumupiirakka tehtiin siis sekä gluteenittomana että vegaanisena, ja se oli todalla hyvää! Alkuperäinen ohje löytyi Yhteishyvän nettisivuilta.

Munien tilalla piirakassa on banaania, ja se maistuukin siinä kivasti. Raikkautta piirakkaan tuo raastettu sitruunankuori.

 

Gluteeniton ja vegaaninen luumupiirakka

(pieni pellillinen, noin 10 palaa)

100 g vegaanista margariinia

10-15 luumua (maun mukaan)

1 banaani

1 sitruunan kuoriraaste

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl gluteenittomia jauhoja

1 dl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 dl gluteenitonta kaurajuomaa

Pinnalle: tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n piirakkavuoka leivinpaperilla.

Pese ja halkaise luumut, poista niistä kivet.

Soseuta banaani haarukalla. Raasta pestystä sitruunasta kuori.

Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita banaanisose ja sitruunankuoriraaste vaahtoon.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Lisää kaurajuoma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan ja paina luumut taikinaan leikkauspinta ylöspäin. Paista 30-35 minuuttia.

Ripottele jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.

 

 

.

Lisää uusi kommentti