Olet täällä

0

Meidän perheellämme on ollut tapana leipoa piparkakkuja itsenäisyyspäivänä. Sama tapa tuntuu olevan monella muullakin perheellä.

Gluteenittoman piparitaikinan ostan aina valmiina. Tällä kertaa ostin Frian piparitaikinan, joka leipoutui todella hyvin. Leipurin osan hoiti Kaisa, joka taiteili ensin perinteisiä malleja - tähtiä, sydämiä ja piparkakkuja. Taisi sinne joukkoon osua myös yksi muumipeikkokin.

Sitten kokeilimme uutta muottia, jonka avulla pitäisi saada kätevästi tehtyä piparkakkutalon osat. Yhdellä painalluksella sai puolikkaan talon osa aikaan. Todella kätevältä tuntui, toimi hyvin! 

Koristelun jätimme vielä seuraavaan kertaan. Sen ainakin tiedän, että talo tulee olemaan vuorattu ranskanpastilleilla, kettukarkeilla ja sokerikuorrutteella.

Yhdestä 500 gramman taikinasta sai aikaan talon ja puolitoista pellillistä pipareita. Piparithan katosivat sitten alta aikayksikön parempiin suihin. Pitänee siis leipoa uudelleen. :-)

 

Lisää uusi kommentti