Olet täällä
Teksti Ann-Mari
Kuva ei nyt kyllä tee oikeutta tälle ihanuudelle, jolla herkuttelimme pääsiäisenä. Nappasin ohjeen netissä surffatessani Maku-lehden Lunni leipoo -blogista ja kehittelin siitä gluteenittoman version. Paljon ei tarvinnut kehitellä, sillä valkosuklaan lisäksi kakun pohjaan tuli vain desi jauhoja, ei muuta.
Ohje on todella yksinkertainen. Vain kakun pohja paistetaan uunissa, täytteen annetaan hyytyä yön yli kylmässä. Minä vuorasin irtopohjavuoan elmukelmulla: hyväksi havaittu keino, jonka avulla kakku on helppo nostaa tarjoiluastiaan ja ujuttaa sitten kelmu alta pois.
Vinkkinä mainittakoon, että minulla jäi tuo valkosuklainen pohja hieman liian pieneksi. Katso siis, että levität pohjataikinan todella huolellisesti vuoan pohjalle, sillä se ei sieltä kyllä leviä itsestään, vain kohoaa.
Ajattelin heti, että pohjaa voisi hyvin hyödyntää muissakin kakuissa, vaikka marjapiirakan pohjana. Pitääpä kokeilla!
Lue blogikirjoituksia
Lue blogikirjoituksia
- huhtikuu 2015 (11)
- toukokuu 2015 (19)
- kesäkuu 2015 (12)
- heinäkuu 2015 (7)
- elokuu 2015 (7)
- syyskuu 2015 (5)
- lokakuu 2015 (6)
- marraskuu 2015 (4)
- joulukuu 2015 (9)
- tammikuu 2016 (5)
- helmikuu 2016 (7)
- maaliskuu 2016 (3)
- huhtikuu 2016 (3)
- toukokuu 2016 (3)
- kesäkuu 2016 (2)
- elokuu 2016 (2)
- syyskuu 2016 (2)
- lokakuu 2016 (2)
- marraskuu 2016 (3)
- joulukuu 2016 (1)
- tammikuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (2)
- maaliskuu 2017 (1)
- huhtikuu 2017 (2)
- toukokuu 2017 (1)
- kesäkuu 2017 (1)
- elokuu 2017 (2)
- syyskuu 2017 (1)
- lokakuu 2017 (1)
- marraskuu 2017 (1)
- joulukuu 2017 (3)
- tammikuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (3)
- maaliskuu 2018 (3)
- huhtikuu 2018 (2)
- toukokuu 2018 (3)
- heinäkuu 2018 (1)
- syyskuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (1)
- tammikuu 2019 (2)
- maaliskuu 2019 (2)
- huhtikuu 2019 (1)
- toukokuu 2019 (1)
- kesäkuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (2)
- marraskuu 2019 (1)
- helmikuu 2020 (1)
Space
hidden
Kommentit
Lisää uusi kommentti