Olet täällä

0

Kuva ei nyt kyllä tee oikeutta tälle ihanuudelle, jolla herkuttelimme pääsiäisenä. Nappasin ohjeen netissä surffatessani Maku-lehden Lunni leipoo -blogista ja kehittelin siitä gluteenittoman version. Paljon ei tarvinnut kehitellä, sillä valkosuklaan lisäksi kakun pohjaan tuli vain desi jauhoja, ei muuta. 

Ohje on todella yksinkertainen. Vain kakun pohja paistetaan uunissa, täytteen annetaan hyytyä yön yli kylmässä. Minä vuorasin irtopohjavuoan elmukelmulla: hyväksi havaittu keino, jonka avulla kakku on helppo nostaa tarjoiluastiaan ja ujuttaa sitten kelmu alta pois.

Vinkkinä mainittakoon, että minulla jäi tuo valkosuklainen pohja hieman liian pieneksi. Katso siis, että levität pohjataikinan todella huolellisesti vuoan pohjalle, sillä se ei sieltä kyllä leviä itsestään, vain kohoaa.

Ajattelin heti, että pohjaa voisi hyvin hyödyntää muissakin kakuissa, vaikka marjapiirakan pohjana. Pitääpä kokeilla!

 

Lisää uusi kommentti