Olet täällä

1

Onko kenelläkään koskaan sellainen olo keittiössä, ettei tosiaan tiedä mitä pitäisi tehdä ja millä. Sain Helsingin reissulla kasan erilaisia eksoottisia ruokatarvikkeita. Ruotsissa viljeltyjä kidneypapuja, eli munuaispapuja. Linssejä ja härkäpapujauhoja. Saanko edes käyttää härkäpapujauhoja? Lisäksi kaapistani löytyy jos jonkin näköistä jauhoa, mitä käytän milloin missäkin. Tottapuhuen minulla ei ole minkään näköistä hajua mitä jauhoja kuuluu milloinkin käyttää, kun leivon. Kokeilen aina eri hiutaleita, suurimoita ja jauhoja sekaisin. Osa leivoksistani on mennyt täydellisesti pieleen ja osa vastaavasti onnistunut todella hyvin. 

Tottapuhuen minulla on aina kokatessani tai leipoessani pieni tuskan hiki päällä ja alitajuinen pakokauhu, siitä mitä tuleman pitää. Pahinta on tehdä sekä gluteiini pitoista ruokaa ja gluteenitonta ruokaa. Silloin on sormet ja varpaat ristissä.

Otsikko johtaa lumeen, josta tottakai olen sekaisin. Sillä mikä on sen mahtavempaa kuin ensilumi? No, okei kunnon talvi, mutta silti! Tuntuu siltä, että olen sekaisin eri jauhoista ja suurusteista. Eiköhän tämä tästä, kun noudattaa keittokirjojen ohjeita. Pistin tilaukseen kirjan nimeltä Vege, siinä on yli 300 sivua reseptejä. Ehkä se pelastaa keittiöni.

Kommentit

Kun tyttärelläni todettiin Keliakia, olin minä myös jauhoista sekaisin. Kaappi oli täynnä erilaisia jauhoja .Sitten sain jostain vinkin että normi reseptit käy kun vaihtaa vain gluteenittoman jauhoseoksen. Otin käyttöön Sunnuntain vaalean gluteenittoman jauhoseoksen. Sitä käytän kaikkiin leivonnaisiin. Lisäksi joukkoon saatan laittaa kaurajauhoja tai maissijauhoja riippuen siitä mitä leivon. Lopetin siis kokonaan kikkailun eri jauhoilla. Nykyään leivon vehnäjauhoista vain joulupipareita toiselle tyttärelleni ja ne teen aina eri päivänä kuin gluteenittomat. Siltin olen ihan hepakassa että onko kaikki jauhon pölyt tullu siivottua. Muuten leivon aivan kaiken gluteenittomasti.

Lisää uusi kommentti