Olet täällä

0

Viime viikot ovat olleet hieman kiireisiä. Olen niin monenlaisissa asioissa mukana ja teen vielä työn ohessa kaikenlaisia omia projektejani.  Siksi elämä on välistä hyvinkin kiireistä. Yksi viime viikkojen kiireen syy on ollut se, että minulta ja Hellapoliisin Katilta ilmestyi kirjakauppoihin juuri uusi kirja. Supersmoothiet - mangosta mustikkaan. Itselleni tämä oli neljäs kirja, jossa olen mukana tai jonka olen tehnyt. 

Kirjan ilmestyminen tuotti sitten vähän lisähommia eli päätimme järjestää eräälle bloggaajaryhmälle pienen markkinointitilaisuuden kirjasta. Tällä kertaa siis olin itse järjestämässä tilaisuutta, jossa halusin ehdottomasti näyttää sen, että miten erikoisruokavaliot hoidetaan niin, että kaikki syövät samaa ruokaa erikoisruokavalioista huolimatta. Tämä on asia, jota mä hoen usein. Helpoimmalla pääset, kun tarjoat kaikille samaa ruokaa. 

Laitoin kaikille mukaan tuleville kyselyn, että ilmoittavat ruoka-aineallergiat minulle. Minun lisäkseni ei ollut muita gluteenittomia, mutta oli laktoosittomia ja sitten yksi moniallerginen. Kun kyseessä oli smoothie- ja mehukirja, niin luonnollisesti osa tarjottavista oli kirjan ohjeilla tehty. Listasimme ensiksi, että mitä ajattelimme tehdä tarjoiluiksi ja sitten mietimme, että pitääkö jotain reseptiä säätää niin, että se soveltuu kaikille.

Halusin ehdottomasti niin, että todellakin kaikki syövät samaa ja kaikille tarjotaan kaikkea. Alkujuomana tarjosimme porkkana-appelsiini-inkiväärijuomaa ja kun eräs vieraista oli allerginen raa'alle porkkanalle teimme hänelle ananas-appelsiinituoremehua. 

Pääruoka lisukkeineen ja smoothiet olivat sellaisia, että ne soveltuivat kaikille. Hieman säädimme jonkun reseptin ohjetta, että jätimme siitä yhden raaka-aineen pois, niin kaikki pystyivät syömään samaa. 

Lopuksi oli tarjolla vielä marenki-marjamuffinssia, joka oli tehty gluteenittomista jauhoista ja sopi sitten kaikille vieraille. Herkullista kaikkien vieraiden mielestä, eikä muffinssien gluteenittomuus haitannut tietenkään normaaliruokavalioisia vieraita ollenkaan. 

Tämä oli oiva esimerkki siitä, että kun selvittää tarkkaan vieraiden allergiat, sen jälkeen miettii tarjoilut ja tarvittaessa vaihtaa raaka-aineita, niin homma on tosi helppo toteuttaa. Liian usein tätä asiaa pelätään ehkä turhaankin. 

Oli kiva saada palautetta jälkeenpäin, että "kiva kun olitte niin hienosti huomioineet". Itselleni se on päivänselvä ja kunnia-asia, että hommat hoidetaa niin, että kenenkään ei tarvitse stressata syömisiään, eikä kenenkään tarvitse tuntea jääneensä jostain paitsi. 

Jokainen vieras on yhtä tärkeä allergioistaankin huolimatta. 

Maiju

Lisää uusi kommentti