Olet täällä

1
Tuo minä sana pitäisi olla isoilla kirjaimilla, että todellakin puhun omasta kokemuksestani :) Ja muuten, oletteko jo huomanneet, että Helsingin Sanomat julkaisi eilen (10.2.2018) artikkelin
https://www.hs.fi/matka/art-2000005597473.html ”Myös gluteenitonta ruokavaliota noudattava turisti voi herkutella matkalla – listasimme parhaat vinkit”.
 
Tässä blogissa kerron, miten itse pärjään ulkomailla.

  1. Vuokraan asunnon
  • Vuokraan aina ulkomailla asunnon, kun pystyn. On ihanaa laittaa omassa asunnossa iltapalaa, aamupalaa, välipalaa, lounasta tai päivällistä, josta TIETÄÄ mitä se pitää sisällään. Uusin ihastukseni on gluteenittomat nuudelit. Ei tarvita kuin vedenkeitin ja voilà, ateria on valmis.
  1. Etsin tietoa
  • Lueskelen blogeja, selailen instagramia ja googletan. Yritän löytää paikallisen keliaakikon, joka tietää, mistä puhuu. Myös HS:n artikkelin mainitsema aoecs.org sivustolta kannattaa katsoa.  Raakaruoka ja Paleoruoka ovat myös sellaisia asioita, joita bongailen esimerkiksi Berliinissä ja Kööpenhaminassa, sillä näiden ravintoloiden joukosta löytyy paikkoja, jotka eivät käytä viljatuotteita ollenkaan.
  1. Omat eväät
  • Otan mukaan näkkileipää, mysliä, pikanuudeleita, kaurahiutaleita ja paistopussin. Näillä pärjää tiukemmassakin paikassa eikä heti tarvitse lähteä kauppoihin.
  1. Käy kaupoissa
  • Useasta kaupasta löytyy gluteenitonta. Ja mikä parasta, voit löytää sellaisia tuotteita, mitä Suomesta ei löydy. Esimerkiksi Saksasta löytyy gluteenitonta JA alkoholitonta olutta.

 

Hauskoja matkoja kaikille! Pitäkää hauskaa!
P.S. Kuvat ovat itse ottamiani. Ja gluteenittomia :) Lainaaminen ilman lupaa kielletty. 

Kommentit

Oletko kokeillut TripAdvisorin ravintolahaun ruokavaliorajoitukset-suodatinta ’gluteenittomia tarjolla’? Onko tuo toimiva/luotettava?

Lisää uusi kommentti