Olet täällä

0

Lakkiaispäivänä 3.6. satoi lunta. Juhlimme perinteiseen tapaan. Makeita herkkuja jäi pitkäksi aikaa pakasteeseen.. Voileipäkakut ja salaatit maistuivat vieraille paremmin. Kunpa muistaisin tämän asian. Teimme gluteenittomien lisäksi myös tavallisia voileipäkakkuja. Juomaksi tein simaa. Näistä juhlista jäi hämärä kuva, koska saman päivän iltana sain viestin toisen lapsenlapsenmme syntymästä.

Ristiäisitä olen jo kerran kirjoittanut, ne pidettiin kotioloissa mummolassa. Nämä toiset ristiäiset pidettiin sitten keskikesällä "isolla kirkolla". Tarjottavat tehtiin kaikki gluteenittomana ja kasvisruokavalioon sopivana. Osassa käytimme voita ja kermaakin. Kuvaa puhukoon puolestaan. Suolainen tarjottava tuotti päänvaivaa, koska lämmitysmahdollisuutta ei ollut. Päädyimme omatekoisiin patonkeihin. Ostimme patonkipellin, joka osoittautui käteväksi. Itse sävelsimme ohjeen Virtasalmen viljatuotteen vaaleanvuokaleivän reseptistä. Patongin kanssa söimme omatekoista levitettä. Salaatti teki kauppansa hyvän paprikakastikkeen kera. Kaikki tarjottavat tehtiin itse, paitsi raakakakku. Raparperimehu ostettiin myös, ohje olisi ollut, mutta emme löytäneet raparperejä kaupasta. Astiat oli pahvisia. Näinkin näköjään voi juhlia. 

Kesä oli viileä, mutta marjoja saatiin silti runsaasti. Nyt olisi aika sitten miettiä jouluherkkuja...

 

 

 

Tunnisteet: 
patonkipeltijuhlat

Lisää uusi kommentti