Olet täällä

luontaisesti gluteeniton

2

Kevättä ollaan saatu tänä vuonna odottaa pitkään. Auringolla on vieläkin lumensulatustehtäviä kesken pihallamme. Luottamus kevään ja kesän tulemiseen on ollut koetuksella. Vielä eilenkin saimme lumisadetta epätoivoisesti paikka paikoin vihertämistä yrittävälle nurmikolle. Linnut tuntuvat katselevan ikkunasta sisälle höyheniään pörhistäen. Katse saa minut tuntemaan petturiksi. Ei täällä olekaan vielä lämmintä. Anteeksi!

0

Sain diagnoosin ihokeliakiasta vuonna 1989 sairastettuani tautia arviolta noin kahdeksan vuoden ajan. Vielä tuntematonta ihosairautta hoidettiin erilaisilla ruokavalioilla (välillä en saanut syödä tomaattia, toisinaan karsittiin pois jotain muuta), ihorasvoilla ja välillä kiellettiin uimahallissa käyminenkin. Kun diagnoosi viimein saatiin, oli olo helpottunut. Pienellä paikkakunnalla itselle sopivien tuotteiden määrä oli hyvin rajallinen ja ruokakauppiaalta saatu monistettu reseptinippu oli kultaakin arvokkaampi ja säilössä edelleen.

0

Kesällä tulee usein reissattua ja tavattua ihmisiä. Omalle reissukartalleni osui pari erityisen hyvää kohdetta. Ensimmäiseen kohteeseen osuin käydessäni muistojen polulla katsastamassa Oriveden Opiston nykyistä tilaa. Kahvihampaan kolottaessa menimme paikalliseen Cafe Herkkuhetkeen, joka muistui televisio-ohjelmasta mieleemme. Täytyy myöntää, että Herkkuhetkessä oli tuoretta valinnanvaraa niin suolaisessa kuin makeassa tuotteessa ja kylmälaukku pelasti tällä kertaa ylitilaamisen vaaroilta tiskillä.

0

Kesällä on paljon erilaisia juhlia ja lomaillessa tulee hemmoteltua itseään myös erilaisilla herkuilla. Marks & Spencer tarjoaa monia hyviä gluteenittomia vaihtoehtoja usein erikoisemmalla makutulokulmalla. Uusin tuttavuus oli rosmariinia ja aprikoosia sisältävät leipäset, jotka olivat viedä kielen mennessään. Paketti oli arvokas sisältöönsä nähden, mutta ehkäpä näitä herkkupaloja ei ollakaan tarkoitettu arkiruokailuun. Päätin oikein hurjastella ja ostin leipästen kaveriksi Valma Brie -valkohomejuustoa ja viikunahilloa.

0

Jyväskylässä pitkään vaikuttanut Jyväshovi sulki ovensa ja pian sen tilalla kasvaa uusi Verso. Pääsin tutustumaan uuden tulokkaan ilmeeseen Pop up -työpajassa, jossa esiteltiin hotellin ja baarin tunnelmaa ja tarjontaa. Olen pitkään arvostanut Klaus K:n ja Grand Hotel Tammerin kaltaisia paikkoja, joten odotus uutta Versoa kohtaan sen taustatahot tietäen oli korkealla.

0

Ennen ulkona ruokaillessa törmäsi usein siihen, että mikäli joku osa ruuasta ei soveltunut keliaakikolle jätettiin aines kokonaan pois. Joskus saattoi jopa käydä niin, ettei koko ravintolasta löytynyt mitään syötävää ja hörpit kannullisen teetä muiden syödessä.

Sivut

Tilaa syöte RSS - luontaisesti gluteeniton