Olet täällä

0

Olisihan sen voinut toki aavistaa, että hampurilaisen jälkeen seuraava trendiruoka on pizza. Mutta että näin hurja suosio ja hypetys - se kyllä yllätti ainakin minut.

Ja nyt ei puhuta mistä tahansa pizzasta, vaan nimenomaan siitä "ainoasta ja oikeasta" napolilaisesta pizzasta. Nämä peruspizzaa kosteammat, ohutpohjaiset ja erittäin pulleareunaiset napolilaiset pizzat paistetaan 450-asteisessa avotuliuunissa. Nimenomaan tuo mehevyys ja kosteus sekä ihanan ohut kuori ovat napolilaisten pizzojen tunnusmerkit.

Napolilainen pizza tuli Helsinkiin alkukeästä peräti kahden huippuravintolan voimin. Via Tribunali avattiin Sofiankadulla Helsingin keskustassa, mutta tietääkseni sieltä ei saa gluteenitonta pizzaa.

Meillä kävi hurjan hyvä tuuri, kun kotimme lähelle Helsingin Oulunkylään avattiin kauan odotettu, vähän parempi ruokapaikka. Capperi tarjoaa juuri näitä napolilaisia gourmet-pizzoja - ja kaikkia niitä saa gluteenittomana! 

Kävimme testaamassa Capperin pizzat ensimmäistä kertaa kesäkuussa, kun paikka oli ollut avoinna vasta muutaman viikon. Ravintola ottaa vastaan varauksia sähköpostilla, ja varaus kannattaa ehdottomasti tehdä varsinkin illallispöydästä (16.30-20). Ravintola on auki myös lounasaikaan 11-13.30, sunnuntaisin klo 12-20. Maanantaisin ravintola on suljettu.

Capperin pizzat ihastuttivat meidät jo ensimmäisellä käyntikerralla. Harmi vain, että tuo pizzojen mehevyys aiheutti sen, että gluteenittomien pizzojen pohjat jäivät silloin hieman löysiksi. Kun annoimme tästä palautetta, kertoi tarjoilija, että tuo kosteus tosiaan vaikuttaa gluteenittoman pizzan paistoon. Ravintolassa gluteenittomat pizzat paistetaan kahteen kertaan: ensin pelkkää pohjaa, sitten täytteiden kanssa. Kaisan valitsema pizza oli vielä tuollainen extra-mehevä, siksi hänen pizzansa pohja oli jäänyt hieman löysäksi. Maku oli kuitenkin moitteeton ja pizza hupeni nopeasti. :-)

Seuraava pizzakokemuksemme Capperissa oli viime viikolla. Nyt paistajien tuntemus gluteenittoman pizzapohjan paistosta oli selvästi parantunut, eikä samaa ongelmaa enää ollut. Toki gluteenittoman pizzan pohja jää väistämättä erilaiseksi, vähän paksummaksi, sillä siitä ei ole ainakaan vielä saatu yhtä ohutta kuin normaalista pizzasta.

Mutta nämä ovat pieniä huolia siitä ilosta, että tämä makunautinto on ylipäätään mahdollinen! Iso plussa siis pienelle lähiöravintolalle, well done! Lisähintaa gluteenittomalle pizzalle toki tuli euron verran, mutta eipä sekään tule nousemaan meille esteeksi käydä vielä useita kertoja herkuttelemassa näillä pizzoilla. 

 

Lisää uusi kommentti