Olet täällä

0
Leivon aika usein. Yleensä leivon leipää. En niin kauheasti välitä makeista leipomuksista. Suosikkileipäni on piimälimppu. Jota tosin en leivo itse :D Siis en ole vielä leiponut ;)
 
Yleensä luotan valmiisiin resepteihin. Uusi luottoreseptilähteeni on Malin Båtmästar. Kotona minulla on hänen kirjansa Naturligt glutenfritt med Malin Båtmästar. T O S I hyviä leipiä tullut Malinin ohjeilla.
 
Olen oppinut kaksi asiaa Malinin ohjeista eli tarpeeksi psylliumia ja nimenomaan karkeampaa psylluimkuitujauhetta (esim. Risenta) ja lisäksi Malin nostattaa muutamassa ohjeessa taikinaa yön yli jääkaapissa (kylmänostatus). Tulee todella ihana maku, kun taikina hieman happanee.
 
Ja sitten pinaatisämpyläohjeeseeni. Laitan käyttämäni tuotteet tarkkaan reseptiin, koska se nyt ei vaan ole ihan sama, mitä jauhoja käyttää!
 
Tosi hyvät gluteenittomat pinaattisämpylät

150g Apetit kotimainen pakastepinaattia
-Sulata mikrossa kuumaksi. Kaada mitta-astiaan ja kaada päälle vettä, niin että mitta-astiassa on yhteensä 5 dl nestettä. Varmista, että neste on kädenlämpöistä hiivaa varten.
1dl maitojauhetta
-Lisää mitta-astiaan maitojauhe ja sekoita. Tulee pinaattikeiton näköistä :)
0.5 dl Risenta Psylliumkuitujauhetta
-Sekoita joukkoon
-Sekoita joukkoon myös 2/3 tuorehiivapaketista.
 
Anna seistä 10 minuuttia ja kaada sitten monitoimikoneen kulhoon.

 

Laita koneeseen taikinakoukku ja laita kone käyntiin. Lisää puoli teelusikallista suolaa.

Lisää joukkoon 4,5 dl S-ryhmän Kotimaista sarjan Gluteenitonta jauhoseosta (sis.kauraa ja perunajauhoa)

Anna koneen käydä 5 minuuttia

Lisää joukkoon yksi luomukananmuna ja ruokalusikallinen rypsiöljyä ja anna käydä vielä pari minuuttia.

 

Anna taikinan nousta puoli tuntia. Ota kostutetuin käsin mukavan kokoisia sämpylöitä ja laita pellille. Itselläni tästä taikinasta tuli 9 sämpylää.

 

Paista uunissa 200 asteessa. Itselläni meni 20 minuuttia, kunnes sämpylät olivat kypsiä.

Lisää uusi kommentti