Olet täällä

0

Harvinaisen lämpimän heinäkuun jälkeen viileä elokuu tuntuu samalta kuin taloon olisi vihdoin hankittu ilmastointi. Näin syksyä odotellessa tekee mieli kaikkea hyvää, joten kerron nyt reseptin, jolla äitini on tehnyt tavallisia piirakoita ja kahden tyttärensä keliakian myötä vaihtanut ohjeesta jauhot gluteenittomiksi. Olen kesän aikana itse leiponut kolme gluteenitonta piirakkaa tällä samalla ohjeella ja ovat ne vain niin vallan hyviä. Ensimmäinen oli omenapiirakka, toinen raparperipiirakka ja kolmas (tänään leivottu) mustikkapiirakka. Piirakkapohjan ohjeesta on moneksi.

Omenasokerikakku

250 g margariinia
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
5 dl gluteenittomia jauhoja (käytämme äitini kanssa Semperin Fin Mix-jauhoseosta)
4 rkl maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat, jauhot ja maito. Kaada vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista uunin alaosassa 30-40 minuuttia 175° asteessa.

Halutessaan taikinaan voi lisätä gluteenittomia kaurahiutaleita ja korvata osan jauhoista niillä. Piirakkaan tulee mukavasti rakennetta ja lisää makua kauralla.

 

Omenapiirakkaan viipaloidaan äidin ohjeen mukaan 3-4 omenaa ja mukaan ripotellaan kanelia ja sokeria.


Raparperipiirakan pinnalle ripotellaan haluttu määrä pilkottua raparperia ja raesokeria.



Mustikkapiirakan pinnalle tietysti mustikoita. Nämä ovat oman pihan marjoja pakastimesta.

Piirakkapohjan ohjetta on helppoa muokata oman maun mukaisesti. Äiti tekee toisinaan puolukkapiirakkaa ja joskus omenapiirakan mukana on karpaloitakin tuomassa maun pirskahduksia. Pitäähän sitä hullutella.
 

Lisää uusi kommentti