Olet täällä

2

Täytyy myöntää, etten ole oikein koskaan ollut perinteisten jouluruokien suurin ystävä. Osa ihmisistä kohkaa joululounailla heti niiden alkaessa ja joulupyhien aikana looraa ja muuta tykötarvetta syödään loppiaiseen asti. Itselleni riittää päivä, pari näiden ruokien parissa. Ainoan poikkeuksen tekee porkkanalaatikko, johon saatan sortua jo heti sesonkgin alettua.

Kun on tullut jo aikuiseen ikään ja ruokapöydässä on monensortin allergiaa ja vakaumusta ruuan suhteen, pitääkö meidän yrittää kuitenkin toteuttaa perinteiksi tulleita ruokatottumuksia mutkien kautta senkin uhalla, ettei niistä monikaan pöydän äärellä oleva sydämessään innostu?

Luontaisesti gluteeniton ruokavalio tuo väkisinkin uusia tulokulmia jouluruokiin jo niiden valmistuksesta lähtien. Mennessäni kylään pyhien aikana, tiedän jo etukäteen emäntien ja isäntien olevan hiukan hämillään, kun kahvileiväksi ei sovikaan se joulutorttu ja kinkussakin on sitä korppujauhoa. Suklaakonvehtienkin kohdalla käden liike pysähtyy kesken, sillä monet myydyimmät makeiset eivät minulle taitu.

Kun olen saavuttanut jo aikuisen naisen iän olenkin päättänyt, että vietän omannäköistä joulua. Joulupöytäämme eivät korista perinteiset laatikkorivit, rosollit ja korppukinkut. Sen sijaan sieltä löytyy salaatteja, juustoja, hedelmiä, porkkanalaatikkoa, kaloja ja moniviljaista luontaisesti gluteenitonta leipää. Herkkuna saattaa löytyä Marks & Spencerin minttusuklaarasia ja Johan Bülowin Lakridseja.

Olipa oma joulusi minkänäköinen tahansa, on tärkeintä että olet siihen itse tyytyväinen. Oikein lämminhenkistä joulua kaikille blogin kirjoittajille ja lukijoille. Tavataan viimeistään ensi vuoden puolella!

Kommentit

Omannäköinen joulu kuulostaa hyvältä, tärkeintähän että kaikille löytyy joulupöydästä herkkuja. Meillä teen myös vain sitä mikä maistuu en siksi että on pakko tehdä. Kun tyttäreni olivat pieniä he halusivat ranskalaisia ja nakkeja joulupöytään, no saivat niitä. Jälkeenpäin on naurattanut.
Ranskalaisia ja nakkeja.. Hymyilytti muuten kertomuksesi täälläkin. Lapsille tuo oli varmasti juhlaruokaa parhaimmasta päästä ja se on tärkeintä. Me teimme ruokamatkoja mm. Belgiaan simpukoiden muodossa ja makustelimme mezejä. Molempia on helppo valmistaa myös luontaisesti gluteenittomasti ja ovat maukkaita.

Lisää uusi kommentti